‘Corpus Mama’ docu samen kijken

UPDATE:
Hieronder een overzicht waar ‘Corpus Mama’ terug te kijken is

Uitzendinggemist.nl / NPO
EO Documentaires
In HD via de site van de maker Jan Willem den Bok

TIP
Vooral de HD versie is uitermate geschikt om op een groot scherm samen met je vrienden, in je kerk, je werk of met bijvoorbeeld je Small Group/Connect Group/Life Group te kijken

===================================================

Bijna iedereen die wel eens bij een BethelBoven activiteit geweest is kent Marcel van Dam wel.

Wat misschien niet iedereen weet is dat  Marcel 18 jaar, 4 maanden, 6 dagen en 3 uur zorgde voor zijn verlamde moeder gezorgd heeft. Omgerekend meer dan 17001 uur. De laatste twee jaar volgde maker Jan Willem den Bok (EO) hem en filmde van zeer nabij hoe hij zijn mantelzorg vormgaf.

Morgen komt deze documentaire ‘Corpus Mama’ over Marcel zijn mantelzorg op tv.
http://www.eo.nl/algemeen/pers/lijst/detail/artikel/eo-2doc-corpus-mama/

‘Corpus Mama’ samen kijken?
Janneke Kerkstra en Edgar Neo hebben het plan opgevat om deze documentaire in de huiskamer @BethelBoven samen te kijken. Je bent van harte welkom om deze docu op een groot scherm met ons mee te kijken. De avond begint om 21:00 uur.

Wij zorgen hier voor de koffie en de thee. Neem jij dan iets te drinken en/of te eten mee?

Even praktisch
21:00 uur Inloop
23:00 uur Screening ‘Corpus Mama’

Reserveer snel een stoel of stukje bank via onderstaand formulier.

corpus mama 55 minuten film over 185 jaar mantelzorg 13 mei npo 2 2300 uur 2doc - ‘Corpus Mama’ docu samen kijken

Over ‘Corpus Mama’
18 jaar, 4 maanden, 6 dagen en 3 uur zorgde Marcel voor zijn verlamde moeder. Omgerekend meer dan 17001 uur. De laatste twee jaar volgde maker Jan Willem den Bok (EO) hem en filmde van zeer nabij hoe hij zijn mantelzorg vormgaf.

Onlangs overleed Marcels moeder. Zijn taak als mantelzorger is volbracht…Wat heeft deze lange tijd van zorgen met hem gedaan? Hoe heeft hij het op kunnen brengen? En wat is na deze kruisweg nog over van zijn eigen leven? Deze unieke film biedt een intiem beeld van Marcels gang met zijn moeder, een weg die hij moest gaan. De mantelzorg voor zijn moeder kostte Marcel veel: zijn baan, de relatie met zijn vriendin, de droom op een dag nog te trouwen en vader te worden. Daarmee stuit de film op het verhaal van de eenzame en uitputtende kant van mantelzorg. Marcel koos bewust voor een leven in de schaduw. ‘Ik kon niet anders’, zegt hij zelf, ‘de zorg voor mijn moeder beschouw ik als een opdracht van liefde. Niet alleen liefde als zoon voor mijn moeder, maar ook als een liefdesopdracht van God.’

De film is zeer intiem gemaakt, vaak met Marcel zittend en zorgend aan het ziekbed. Liefdevolle mantelzorg blijkt in dit verhaal niet altijd rooskleurig. Vaak is het beklemmend en veeleisend. Hoe houd je dat vol? Hoe houd je ruimte voor jezelf? En kunnen we dit offer van iedereen vragen nu bezuinigingen op de zorg daar wel toe zouden kunnen leiden?

Voor meer info over Mantelzorg, Marcel en zijn eBook:
www.17001.nl

0 gedachten aan “‘Corpus Mama’ docu samen kijken”

  1. na alle bagger op tv begrijp je dat er ook nog zulke mooie mensen bestaan,zo,n zoon zou iedere moeder zich wensen,hoop dat hij nu voor zichzelf gaat zorgen.

  2. ben nog steeds ondersteboven van de documentaire. heb zelf jaren mensen verpleegd tot aan hun dood. ik weet hoe zwaar het is. chapeau voor marcel. ben benieuwd hoe het hem vergaat.

  3. Bijna of toch wel zeker een wonder , iemand die een groot deel van zijn of haar leven geeft voor een ander , die mensen zijn heiligen , niet Pausen die door de kerk oud zijn geworden in functie van !

  4. Petje af voor deze prachtige vent. Je zult zo’n zoon maar hebben. En nu is het tijd om aan jezelf te denken en te leren genieten van alles wat het leven te bieden heeft.
    GA GENIETEN !!!

    Ben zelf een moeder en oma van 72 jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.