In het nieuwe tv programma ‘Crux’ vertelt Neo de Bono waarom hij voor arm Moerwijk koos

Crux volgt met de camera Neo de Bono in Moerwijk

UPDATE:
De uitzending van Crux met Neo de Bono gemist? Je kunt ‘m hier terugkijken

Over Crux
In het nieuwe EO TV programma Crux ontmoeten we iedere week een christen bij wie de actualiteit persoonlijk ‘aanklopt’. Wat is hun antwoord op actuele vraagstukken en hoe bewegen zij mee of juist tegen de stroom in? Waar draait het om bij hen en welke rol speelt hun geloof hierin? In de eerste aflevering vertelt Neo de Bono (44) zijn verhaal. 

Het EO TV programma Crux is elke zaterdag vanaf 19.15 uur op NPO 2

Als succesvol internetondernemer bezat Neo de Bono veel geld en veel huizen, na een Godservaring heeft hij alles weggegeven en is nu ‘net zo’n pauper als mijn buren’, zoals hij zelf zegt. Neo vertelt zaterdagavond 8 januari in Crux waarom hij Moerwijk woont, een wijk in Den Haag waar armoede heerst, het vertrouwen in de overheid laag is en waar men dagelijks de strijd om te overleven moet aangaan.

(Tekst loopt door onder de foto) De cameras van Crux volgen Neo de Bono in Moerwijk een wijk in Den Haag met veel armoede 300x180 - In het nieuwe tv programma 'Crux' vertelt Neo de Bono waarom hij voor arm Moerwijk koos
Neo kent Moerwijk als geen ander en weet achter welke voordeur in de wijk de nood het hoogst is. Crux volgt hem in een week waarin problemen als energiearmoede, coronaproblematiek en wantrouwen in de overheid de wijk tot wanhoop drijven. Maar waarin ook blijkt dat waar de Moerwijk-ers elkaar helpen, de problemen echt opgelost worden. Over Crux Het nieuwe tv programma Crux volgt elke zaterdagavond iemand waarbij de actualiteit persoonlijk aanklopt en vraagt om een reactie. Verschillende mensen in uiteenlopende situaties, maar met één ding gemeen: ze zijn christen. Neo de Bono vertelt in de  eerste aflevering waarom hij zijn rijkdom weggaf en in een arme wijk ging wonen.
Vanaf 8 januari, iedere zaterdag, 19.15 uur, NPO 2

Over Neo de Bono
Neo woont, werkt en kerkt als moderne monnik in het Haagse Moerwijk. Naast coördinator van de Voedselbank in Moerwijk en de Corona Hulp Actie is hij ook 1 van de oprichters van de Moerwijk Coöperatie; een van, voor en vooral door bewoners zelf gerunde organisatie. Waardeert u zijn werk? Overweeg dan een donatie aan Geloven in Moerwijk

4 gedachten aan “In het nieuwe tv programma ‘Crux’ vertelt Neo de Bono waarom hij voor arm Moerwijk koos”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.