Geef warmte en doneer uw energiebonus

Neo de Bono en Bettelies Westerbeek deelde in het EO tv programma Crux hun droom van een kerkelijke solidariteitsactie om de stijgende energiearmoede het hoofd te bieden. Gelukkig is dat niet tegen dovemansoren gebleken en zijn er inmiddels al veel mensen die in het kader van de actie ‘Geef warmte’ (een deel van) hun energiecompensatie willen doneren aan gezinnen die door de energieprijsstijgingen zwaar geraakt worden.

Doe ook mee. Geef warmte en doneer uw energiebonus!

Doneren kan via de stichting van de Haagse Diaconie, Voor Stad en Kerk (Stek): NL83 INGB 0009 5168 45 o.v.v. ik geef warmte.
Of door het scannen van onderstaande QR-code. Je komt dan op de speciale donatie webpagina uit en kan dan met uw eigen vertrouwde bank-app een donatie doen.

Laten we er samen voor zorgen dat niemand in Den Haag door de stijgende energieprijzen in de kou komt te staan.

Geef Warmte Donatie QR Code stichting voor stad en kerk - Geef warmte en doneer uw energiebonus

Over de actie Geef warmte
Nu het dagelijks leven snel duurder wordt, zullen vooral mensen met een laag inkomen de klappen gaan voelen. In navolging van andere kerken en organisaties elders in het land startten Stek, voor stad en kerk en andere maatschappelijke organisaties daarom de actie Den Haag geeft warmte. Mensen kunnen (een deel van) de compensatieregeling doneren aan mensen die rond het sociaal minimum leven. Op woensdag 22 december trapte wethouder Arjen Kapteijns de actie af. Daarbij maakte Fonds 1818 bekend dat zij de eerste 50.000 euro aan donaties zullen verdubbelen.

Compensatie niet voldoende
Vooral mensen met een laag inkomen zullen het moeilijk krijgen de komende tijd. Zij hebben weinig of geen ruimte om prijsstijgingen op te vangen. De compensatie van gemiddeld 400 euro voor alle huishoudens zal voor hen bij lange na niet voldoende zijn. Zelfs de extra compensatie voor huishoudens met een inkomen rond het sociaal minimum zal niet genoeg zijn. Arjen Kapteijns: “Armoede in de regio kunnen we niet alleen oplossen, daarom ben ik zo blij met dit initiatief. Zo krijgen de klanten van Voedselbank Haaglanden wat meer ruimte in het boodschappenbudget. Ik hoop dat veel mensen aan deze oproep gehoor geven en een donatie doen om hun mede-Hagenaars te steunen.”

Oproep
Via een verlaging van de energiebelasting krijgt ieder huishouden gemiddeld 400 euro compensatie. Sommige mensen hebben deze meevaller niet nodig, en voor anderen zal het onvoldoende zijn om rond te komen. Met deze actie willen we een beroep doen op de onderlinge solidariteit van mensen in onze stad.

Geef warmte en doneer die 400 euro, of een deel daarvan, aan mensen die het hard nodig hebben. Iedere binnenkomende euro is het dubbele waard door de mooie actie van Fonds 1818.

Het geld komt, in samenwerking met de Voedselbank Haaglanden, in de vorm van boodschappenbonnen terecht bij de mensen die ook in aanmerking komen voor een Voedselbank-pakket.

Zo kunnen we zonder veel administratieve rompslomp de mensen bereiken om wie het gaat. Honderd procent van de opbrengsten komt gegarandeerd bij deze mensen terecht.

Doe mee! Geef warmte
Nog tot en met 14 februari kunnen Haagse burgers, bedrijven en organisaties aan de actie meedoen.

Laten we er samen voor zorgen dat niemand in Den Haag door de stijgende energieprijzen in de kou komt te staan.

Een gift geven kan via stichting Voor Stad en kerk (Stek): NL83 INGB 0009 5168 45 o.v.v. ik geef warmte. Of door het scannen van onderstaande QR-code.

Geef Warmte Donatie QR Code stichting voor stad en kerk - Geef warmte en doneer uw energiebonus

(Donaties met de QR-code lopen via Digiwallet, St. Derdengelden)

Geef warmte wordt mede mogelijk gemaakt door stichting voor stad en kerk (Stek), de Protestantse Diaconieën van Den Haag en Scheveningen in samenwerking met de Voedselbank Haaglanden, de Haagse Gemeenschap van Kerken en de Liberaal Joodse Gemeente in Den Haag en financieel gesteund door Fonds 1818

Over Geloven in Moerwijk
Geloven in Moerwijk is een jonge huis-tuin-en-keuken-kerk in een wijk waar van alles gebeurt; Moerwijk!
Wij willen kerk-zijn op een creatieve en praktische manier die past bij onze buurt en buren.
Met elkaar willen we een positieve bijdrage leveren aan de plek waar we wonen. Dit doen we onder andere door het buurtpastoraat van Bettelies Westerbeek, of heel praktisch nu door het bieden van Corona Hulp

Help ons helpen en geef!

Geef en Doneer via iDeal knop Coronahulp actie Geloven in Moerwijk - Geef warmte en doneer uw energiebonus
Doneren
 kan heel makkelijk, veilig, gratis en snel dmv iDeal via Geef.nl

Doneren kan natuurlijk ook door uw gift via uw eigen bankprogramma over te maken naar NL 82 BUNQ 2042 5094 50 tnv stichting Pionieren in Moerwijk, de steunstichting van Geloven in Moerwijk